• Bild: Pixabay

Det nya året har fått en mörk början. Tre dagar in på 2019 har redan två personer omkommit till följd av dödliga arbetsplatsolyckor. 

Den första olyckan inträffade vid 15-tiden på nyårsdagen, då en en lastbilschaufför från DSV omkom på på ICA:s stora lager i Helsingborg.

Mannen, som var i 55-årsåldern, skulle lasta bil och släp när en port oväntat gick ned då mannen kom åkande på en truck. Han föll av trucken och fick allvarliga skallskador, som ledde till att han senare avled.

– Det är oerhört tragiskt att ännu en chaufför fått sätta livet till, säger Transport Helsingborgs försäkringsinformatör Micael Ebbesson till tidningen Transportarbetaren.

LÄS ÄVEN: 49 döda på jobbet – nu sätter facken press på regeringen

Det andra dödsfallet inträffade vid lunchtid på onsdagen. En man i 30-årsåldern fick ett betongföremål över sig på Södra Cells pappersbruk utanför Mönsterås, och avled till följd av sina skador.

– Vi har fått bekräftat att den här entreprenören blev så allvarligt skadad att hans liv tyvärr inte gick att rädda. Vi har påbörjat sorgearbete och tanken går givetvis till anhöriga och de närmaste, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås, till tidningen Barometern.

Onsdagens tillbud den andra dödsolyckan som inträffar på Södra Cell Mönsterås inom loppet av 14 månader. Den tidigare olyckan inträffade i november 2017, då en man avled till följd av brännskador.

Chris Smedbakken
chris.smedbakken@lomediehus.se