• Tryck med tummarna och rullen lossnar och glider av. Click off heter en ny bygel i lättviktsaluminium som har en liten specialare. Foto:

  • Rullen skjuts på tills det hörs eller känns att den klickar på plats. Det är bara motstånd de sista centimetrarna då den fäster in. Foto: Jan-Erik Johansson

MÅLARNYTT

Click off heter en ny lättviktsbygel från Anza med specialfunktion.

– Det blir lättare att både dra på och lossa rullen med allt vad det innebär av minskat skvätt och kladd.

Det menar i alla fall Magnus Warén på Anza:s produktutvecklingsavdelning i Bankeryd. Bygeln har försetts med en form ”klick-funktion” vid på- och borttagning av rollern. Du skjuter på rollern motståndslöst fram till det allra sista där det blir lite motstånd. Tryck mot hårt underlag och känn när rullen ”klickar” på plats.

Efter färdig målning sätter du två tummar mot den orangefärgade ringen på ovansidan och skjuter av rullen som efter ett par centimeter lämnar sin låsning och rinner av bygeln av sig själv.

– Även färgspill på bygeln blir det mindre av, säger Magnus Warén.

LÄS ÄVEN: Penslar och rollers för rostskyddsmålning

Som proffs har du kanske många byglar/ rollers i gång samtidigt, men idén med lättare byte är en kul utveckling åt rätt håll.

Tillverkad av lättviktsaluminium som gör mer skillnad på en dag än vad man tror; Rullar du en heldag så lyfter du totalt 47 kg mer om bygeln är av stål.

Säljs i både 18 och 23 cm varianter och skaftet är gummerat och gjort lite ovalt för högre greppvänlighet. Passar förstås till förlängare.

Jan-Erik Johansson