INSÄNT

Målarnas seniorer i avd.2 hade möte i Malmö. På agendan stod pensionärsfrågan i dåtid, nutid och framtid när seniorerna i avdelning 2 träffades.

Bengt Carlsson inledde med en historisk exposé över vårt pensionssystem. Med 1900- talets verklighet och fokus på ATP (Allmän tilläggspension).

Vi påmindes om 1950- 60 talets strider där arbetarrörelsen vann en viktig seger. Som verklighets gjorde ett pensionssystem som gick att leva på och inte enbart att överleva på.

LÄS ÄVEN: Debatt: ”Verkligheten bakom förslaget om höjd pensionsålder”

Inbjuden gäst på seniorträffen var från LO-distriktet i Skåne: John Thörnlund. Han presenterade det system som gäller för dagens pensionärer. Med inkomstpension, tilläggspension, premiepension och avtalspension. Härvid illustrerade han detta med diverse uträkningsmodeller.

En livlig diskussion uppstod bland de 12 mötesdeltagarna. Under det att man inmundigade en av avdelningen påbjuden landgång.

LÄS ÄVEN: ”Förbättra arbetsmiljön så våra medlemmar kan jobba till pension”

De 12 mötesdeltagarna syns på bilden från vänster med vår inbjudna gästföreläsare:

Göran Persson, Milic Vuletic, Gunther Neureuther, Gert-Olle Calling, anonym, Folke Bengtsson, John Thörnlund LO-distriktet i Skåne, Bengt Östberg, Eddy Edler, Bengt Carlsson och Robert Borg.

Bengt Carlsson
Folke Bengtsson