INSÄNT

Onsdagen den 12 december träffades unga målare för en diskussions-middag och boule på Boulebaren i centrala Örebro. Under middagen tog vi upp frågor som berör unga i arbetet.

Vi diskuterade bland annat arbetsmiljö med extra hänsyn till ergonomi och motverkande av kroppsförslitningar. Där ser vi en förbättringsmöjlighet både kulturellt gällande den norm där rationalitet och produktion mestadels går före ett varierat och hållbart arbete men också konkreta materialfrågor.

LÄS ÄVEN: Fackutbildning gav ”mental käftsmäll”

Vi diskuterade även framtiden i ett större perspektiv gällande arbetstid och rätt till återhämtning och rekreation. Ska vi jobba mer eller mindre i framtiden?

Under middagen hann vi även diskutera den framtida ungdomsverksamheten med intressanta förslag till kommande föreläsningar och seminarier, innan det var dags för ett parti boule där en rafflande final fick avsluta kvällen.

Niclas Helander
Ungdomsansvarig i avdelning 6