Fanny Wikerud, Frida Turegård och Emilia Gustafsson är tjejerna bakom det populära instagramkontot @malerifirmasvanstromsvard.:

Trion arbetar på Målerifirma Svanström & Svärd AB i Skövde. På firman arbetar förutom tjejerna de båda ägarna Jan-Olof Svärd och Jan-Inge Svanström.

På Instagram heter de @malerifirmasvanstromsvard och tjejernas framfart sprider glädje. De delar med sig av sin vardag på ett tillspetsat och humoristiskt rätt.

Inläggen med bilder och sketcher handlar exempelvis om glädjen när det är lönehelg, arbetsglädje, bygghumor, målartips, fuldans och hur det går när firmabilen tankas med fel drivmedel.

Ett populärt klipp är luciatåget där de båda ägarna medverkar. Ett tips, glöm inte att kolla in deras händelser förutom det vanliga flödet.

Instagramkontot var Frida Turegårds idé från början, men inte att det skulle bli så här. När idén väl var kläckt har alla varit delaktiga i utvecklingen av kontot.

– Tanken från början var att visa upp oss själva för att hitta jobb. Vi var rädda att behöva gå hem över vintern.

Så blev det inte. Då blev @malerifirmasvanstromsvard istället firmans ansikte utåt. Instagramkontot som startades i mitten av november växer så det knakar. När papperstidningen kom ut hade kontot 1000 följare – i skrivande stund har det 1918.

Bland följarna finns såväl andra hantverkare och företag som privatpersoner.

– Cheferna peppar oss och kan ringa och fråga när det kommer någon ny film om det var ett tag sen.

Tjejerna ger målaryrket ett lyft på instagram och firman har fått några nya kunder tack vare det som händer på nätet.

– Var vi än kommer får vi positiva kommentarer både när vi möter folk, i kommentarsfälten och i privata meddelanden.

Det ser ut som Fanny Wikerud, Frida Turegård och Emilia Gustafsson jobbar mycket ihop eftersom de är tillsammans på inläggen.

– Nu är vi på ett bygge med rätt mycket att göra så då jobbar vi tillsammans. Vi har även gjort en del större jobb hos privatpersoner tillsammans.

När de inte jobbar tillsammans filmar de när de träffas. Till exempel utgår de alltid från firman.

Vad är det bästa med yrket?

– Det är ett fritt jobb, kroppsligt och varierat både till plats och arbetsmoment.

Vad är det bästa med er firma?

– Gemenskapen. Att vi alla har så roligt ihop. Vi har samma humor och ingen är lättkränkt.