• Enfrågerörelserna överlever inte, skriver insändarskribenten. Bilden är en arkivbild från en Attac-demonstration i Frankrike 2005.

”Bästa sättet att påverka samhället är att bli medlem i ett politiskt parti”, skriver Nisse Lindblom.

För ett år sedan var #metoo stort, innan dess #jagärhär och nu är det Greta Thunberg som gäller. Enfråge-rörelser har en förmåga att fånga upp allas intresse och verka oövervinnliga.

Men i längden är dom svaga. I längden är det bara dom frågor som är förankrade i politiska partier som överlever.

LÄS ÄVEN: Nisse Lindblom: ”Gå med i Målareförbundet, Björklund”

I slutet av 1990 bildades Attac för att bekämpa världskapitalismen och rovdriften av människor. Alla partier var avundsjuka på alla människor som drogs till Attacs möten.

Nu var det länge sedan jag hörde något om Attac och jag vet inte om Attac överlevt.

Bästa sättet att påverka samhället är att bli medlem i ett politiskt parti. Att verka för att det blir stort och får många väljare och kan påverka politiken i riksdagen, där mycket av vår vardag bestäms.

Är du osäker på vilket politiskt parti du gillar, läs alla partiprogram, följ partiernas representanter på twitter, läs vad de skriver, fundera över vad du gillar av vad de skriver.

LÄS ÄVEN: Nisse Lindblom: ”Här är argumenten för S i valet”

Gå med i ett politiskt parti och känn efter om du hör hemma där. Man kan byta parti om det parti man valde först inte var det som man trodde att man gillade. Våga chansa.

Ta med dig några kompisar i dina funderingar att bli politiskt aktiv, det är lättare att bli medlem i ett politiskt parti när man har med sig någon man känner.

Nisse Lindblom,
Göteborg