• Målare och lackerare kom från flertalet avdelningar för att gå styrelsekursen på Rönneberga, Lidingö. Foto: Privat

Under Målareförbundets styrelsekurs som pågår totalt i tre veckor har deltagarna fått stor inblick i hur styrelsearbete fungerar.

Men även kunskap om hur våran organisation är uppbyggd både från organisatoriska och demokratiska perspektiv.

Vi har också under veckorna lyft in olika samhällsfrågor, pratat ideologi och jämställdhet. Deltagarna har under utbildningen planerat och tagit fram allt material som behövs för att sedan kunna genomföra ett Repskapsmöte.

Dom har även fått lära sig grunderna kring argumentationsteknik.

LÄS ÄVEN: Ulfs seger – efter tio års strid mot Försäkringskassan

Då det är kongress i år, så har mycket fokus legat på att deltagarna ska ha fått insyn i hur en kongress fungerar och att de kan vara med och förändra. Att de också under dessa veckor har kunnat skicka in motioner som kommer med på kongressen.

Vi har haft med deltagare från flertalet av avdelningarna och även fyra stycken lackerare. Ansvarig för utbildningen har varit förbundets studiesekreterare Anders Andersson och Jenny Störvold i Avdelning 10.

Jenny Störvold