Att Jonas Wallin lämnar posten som ordförande beror på att förbundet inte haft den utveckling som han önskar.

Det skriver Elektrikerförbundet i ett pressmeddelande där man även nämner att Wallin lämnar posten på egen begäran och med omedelbar verkan.

På vilket sätt Jonas Wallin är missnöjd med förbundets utveckling vill förbundet inte svara på.

– Vi ger inte fler kommentarer än det som står i pressmeddelandet, meddelar förbundets kommunikationschef Mikael Romero.

Arbetet har sökt Jonas Wallin utan att få kontakt, men på sin Facebooksida skriver han under eftermiddagen att han fattade beslutet i går kväll och att det var hans livs svåraste beslut att avgå som förbundsordförande.

”Djupa sprickor i ledningen om hur förbundet ska ledas är främsta orsaken. Av hänsyn till förbundets bästa ska jag inte djupare gå in på dem.” skriver han.

Jonas Wallin skriver också att han under flera år motarbetats och att han undanhållits information av en liten del i organisationen.

Förbundets vice ordförande Per-Håkan Waern träder in som tillförordnad ordförande. Processen för att välja en ny förbundsordförande vid ett extra möte ska ske skyndsamt, enligt förbundets pressmeddelande.

Artikeln är tidigare publicerad i tidningen Arbetet, som tillsammans med Målarnas Facktidning och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.