Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson berättade om framgångarna under förra mandatperioden, som till exempel entreprenörsansvar, 100 nya arbetsmiljöinspektörer, satsning på arbetsmiljöforskning, reviderat utstationeringsdirektiv och höjt tak i A-kassan.

– När jag fick frågan av Stefan Löfven om att bli arbetsmarknadsminister i den nya regeringen tänkte jag ett tag. Det finns mycket svårsmält i januariavtalet på mitt område. Jag ser mig som mittback den här mandatperioden. Kanske vi inte kommer så mycket fram, men det ska fan inte bli några baklängesmål heller, sade Ylva Johansson, S, när hon besökte kongressen.

Stefan Löfven besökte Målarnas kongress.

Även statsminister Stefan Löfven gästade Målarnas kongress för lite mingel och höll ett kortare anförande vid middagen.

Många av kongressdeltagarna passade på att ta bild med statsministern.

Karl-Petter Thorwaldsson i en talarstol
Karl-Petter Thorwaldsson

– En av de kongresser man aldrig skulle vilja missa sade Karl-Petter Thorvaldsson och fortsatte:

– Ni lägger mkt tid och möda på att förhandla fram hur ert förbund ska vara i framtiden men blickar alltid ut över ert yrke på ett sätt som är ett föredöme för andra förbund dels genom att dela ut ett stipendium som uppmuntrar till att lära yrket. Ni fångar något när ni säger att det är folkrörelsen och organisationen nära medlemmarna som ska ta er in i framtiden.

Stefan Löfven besökte Målarnas kongress.
Löfven och Martin Eriksson
Löfven och Jimmy
Stefan Löfven besökte Målarnas kongress.