Använder du e-tjänster eller e-teknik i jobbet?

Jörgen Johansson, Bengts Måleri, Norrahammar:

– Nej. Jag ringer in och beställer om det är mycket, annars så åker jag förbi och hämtar. Jag kände inte ens till de här tjänsterna (Jag förklarade Nordsjö Pro Shop som exempel) så jag kan väl inte säga att de lyckats förmedla budskapet riktigt.

– Sedan finns en viktig social bit att åka in och kanske fika samtidigt med hämtning, träffa kollegor, den är synd att missa och nog så viktig. Men visst lär det digitala komma mer framöver, allt går ju däråt hela tiden.

Avdyl Citaku, AC Måleri Ulricehamn:

– Nej, aldrig. Jag ringer in och hämtar sedan i butik. Men jag kan mycket väl tänka mig att det blir andra rutiner i framtiden. Nya hjälpmedel kan vara bra.

Markus Wibeck, Bygginvest, Jönköping:

– Inte på det jobbet vi är nu. Men på förra testade jag en färgscanner och så har jag ID-06 i telefonen. Jag brukar ringa men det kan lätt bli fel när man beställer muntligt. Det kan nog bli bra med appar och beställning över nätet, mer rätt.