–  Vi har klart med Jotun och nu hoppas vi att fler leverantörer hoppar på tåget. Det här är nyskapande för branschen och kan generera något bra för målarna.

Det säger Joakim Berggren, målare på Kimmos måleri och en av idéskaparna bakom appen Colorbring som Målarnas Facktidning skrivit om tidigare. Tanken är en app där samtliga leverantörer och märken finns tillgängliga.

– Alltså, målare är ju ett otroget släkte; Vi gillar färg från den ena leverantören, spackel från en annan och så vidare. Därför har vi ju ofta konton på olika ställen så  att vi kan köpa de grejor vi vill ha för bästa resultat, berättade Joakim Berggren.

Tanken med Colorbring är att samla leverantörerna under samma paraply (i samma app). Du ska kunna välja mellan de olika fabrikaten på ett och samma ställe. Appen föreslår också närmsta utlämningsplats om det behövs.

För målarna som beställer själva finns både tid och pengar att tjäna genom att slippa ringa flera leverantörer eller åka till olika butiker för att hämta ut grejorna.

Samtidigt behåller du också en dokumentation på projekten för framtiden och kan lagra en massa information om jobbet i appens websystem. 

Men de stora drakarna har hittills varit svåra att ”fånga” till att ansluta sig till Color Brings system. Varför går att spekulera i, men klart är nu alltså att Jotun blir först ut att ansluta sig till Color Bring-appen.

– Vi skjuter skarpt någonstans i början september-oktober och det här är ett stort steg framåt, säger Joakim Berggren. 

Appen och företaget Colorbring kom till då grannarna Joakim Berggren och Milos Rajkovic, IT-tekniker, satt och spånade över en öl i trädgården.