Den lilla människan. Personen som tar sig upp i ottan för att ta sig till ett ”meningslöst jobb” med för lite betalt. Så kanske många tänker. Jag gör inte det, men det betyder inte att den verkligheten är falsk.

Det finns mycket missnöje inom svensk arbetskraft och bland löntagarna i det här landet. 

Många vill skylla på regeringen för deras mjuka attityd emot borgerligheten och att den går med på avtal som sänker löntagarnas rätt i samhället. Att regeringen böjer sig för överheten. 

Löntagarna är, och kommer alltid vara, SD:s fiende. För vi är fler. Vi är organiserade och när vi är det, är vi farliga.

Stefan Lövstrand

Vad gör folket då? 

De röstar på överheten istället. 

Ett hyckleri i min mening. Istället för att skapa majoritet för en äkta socialdemokratisk politik och ledning för löntagare, sänker de sig själva i den lilla eka som vi alla måste samsas om. 

SD går nu Svenskt Näringslivs ärende med sina förslag om att ta bort en säkerhetslina. Våra skyddsombud. Våra kollegor på jobben. De förflyttar makten från löntagarna till staten, fastän de är emot förstatligande.

Man är inte vän till löntagare när man springer arbetsgivarnas ärende som en rädd liten springpojke, orolig för att få smäll av de som har pengar. 

Löntagarna är, och kommer alltid vara, SD:s fiende. För vi är fler. Vi är organiserade och när vi är det, är vi farliga. Vi godtar inte vad som helst. Därför ska man heller inte stötta de som håller hand med Svenskt Näringsliv. 

Lägg därtill att arbetsgivarorganisation i sin anskrämliga kampanj emot löntagare har sagt att vi är dom som kräver för mycket, att vi begär för ”mycket socker i kaffet”, eller en snus för mycket under läppen. 

Vårt slit och släp som gör att Sverige rullar, som blir bonus och vinst för kapitalisterna och de rika överklasspamparna som ser ner på alla som inte är mer än en vanlig arbetare.

Stefan Lövstrand

Anskrämligt är det för att Svenskt Näringsliv, arbetsgivarnas organisation, anser att löntagare inte är värda mer i lön för vårt slit.

Vårt slit och släp som gör att Sverige rullar, som blir bonus och vinst för kapitalisterna och de rika överklasspamparna som ser ner på alla som inte är mer än en vanlig arbetare. Och dessa kramar SD bakom stängda dörrar, medan de ljuger för löntagarna i offentligheten. 

Mitt budskap är att vi ska ta tag i våra verktyg och stå pall stormen som kommer! Att aldrig backa ned! Stå upp för den fackliga gemenskapen och att vi är ingen massa att bråka med. 

Vi är redo för kamp! 

Mot de som springer ärenden så väl som arbetsgivarorganisationen själv!