Händelsen inträffade på fredagsförmiddagen.

Mannen, som var i 30-årsåldern, föll 20 meter från en byggnadsställning på en arbetsplats på Östermalm i centrala Stockholm. Han avled på platsen, skriver Arbetet

En förundersökning har upprättats och brottsrubriceringen är arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, enligt Gunnar Jonasson, åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, som har hand om ärendet.

– Det finns ännu ingen misstänkt eftersom vi är i en inledningsfas. Men vi går nu in i en utredningsfas och håller på att samla in bevis, säger han.


Artikeln är tidigare publicerad i tidningen Arbetet, som tillsammans med Målarnas facktidning och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.

Lista: Dödsolyckor 2020

  1. 13 jan, Västra Götaland: Träindustriarbetare omkommer i olycka med spikpistol.
  2. 18 jan, Katrineholm: Lastbilschaufför, föll från sitt fordon och slog i huvudet så illa att han avled.
  3. 27 feb, Stockholm: Banarbetare, järnväg, påkörd av pendeltåg vid spårarbete.
  4. 13 mar, Örnsköldsvik: En man i 55-årsåldern klämdes av ett föremål som lyfts av en lastbil och avled senare av sina skador.
  5. 3 apr, Stockholm: En man föll 20 meter från en ställning på en arbetsplats på Östermalm i Stockholm. Han avled av sina skador.

Informationen i listan är preliminär och kommer både från Arbetsmiljöverket och andra källor. Listan kan komma att ändras om en olycka, som först klassades som en arbetsplatsolycka, i ett senare skede visar sig ha berott på sjukdom eller inte inträffat på jobbet