Tekniken har funnits sedan tidigare men många i branschen tror att användandet kommer att accelerera med anledning av det nya coronaviruset.

Porträttbild av Johan Lindholm

Covid-19

Byggnads: Offent­liga upp­hand­ling­ar kan mil­dra kris­en

Nyheter

Riksbyggen har tidigare gjort direktsända livevisningar där mäklare visat spekulanter runt i lägenheter. Men nu vill företaget erbjuda fler möjligheter.

– Trots att det är en speciell tid märker vi att människor vill titta på lägenheter. Även om man inte kan gå på visning själv så har vi nu skaffat ett tekniskt hjälpmedel i form av två styrbara robotar, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Sedan är det bara att gå runt med roboten i lägenheten och själv välja vad man vill titta på.

Mathias Sandberg, Riksbyggen

– Digitaliseringen för oss närmare varandra och omvärlden på många sätt och nu kan vi tillgodose det här behovet hos våra kunder, fortsätter han.

Covid-19

Mikael Johansson: "Starka samhällen finns där när krisen kommer"

Ledare

Riksbyggen börjar med att testa robotvisningar i bostadsrättsföreningen Framsidan i Haninge och bostadsrättsföreningen Åsikten Södra, som ligger i Uppsala.

– Det är enkelt att gå på en robotvisning. Kunden går till webbsidan, kopplar upp sig och styr roboten hemifrån. Sedan är det bara att gå runt med roboten i lägenheten och själv välja vad man vill titta på. Det är unikt och en oerhört bra lösning i dessa tider, säger Mathias Sandberg.

Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag där Målarna är en av delägarna.

Företaget bygger bostads- och hyresrätter, men är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder.

Företagsidén är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Länk: Här hittar du alla artiklar om det nya coronaviruset