Avdelning 8 körde medlemsuppsökeri i tre sektioner under september. Katrineholm, Nyköping och Västervik. En av dagarna bjöds det på hamburgare till alla målarna i respektive område.

Jag själv var med i Nyköping och sektionen där ställde upp med sina förtroendevalda tillsammans med ombudsmännen och studieorganisatören på ett mycket bra sätt.

På förmiddagen åkte ombudsmannen Nicklas Ringman ut tillsammans med några förtroendevalda till olika arbetsplatser.

Stämningen var god och många frågor handlade om avtalsrörelsen, resor och pension. Nicklas berättar att under dessa dagar träffade facket drygt 150 målare och sex nya medlemmar skrev in sig.

Gruppbild från sammankomsten

Fredrik Nyström. Benny Dahlström. Erik Berglund. Calle Pollmeier på Björsson måleri fick facklig info på arbetsplatsen av ombudsman Nicklas Ringman. De har bra fika och omklädningsrum bredvid verkstaden.

Gruppbild från sammankomsten

Förtroendevalda i avdelning 8 gör sig redo att söka upp målare och lackerare i och runt Nyköping och Oxelösund.

Idén med hamburgergrillning var ett kul grepp på höstkanten och uppskattat utav medlemmarna. Holmgrens Färg där många av målarna hämtar färg om dagarna ställde upp med plats för partytältet vid butiken.

Många hamburgare gick åt och handsprit plus plasthandskar var ett måste. 

Förutom hamburgare höll sektionen med pristävling. Kast med liten pensel. Pricka en liten färgburk på fyra meter är inte det lättaste men kul.

Avdelning 8 tyckte att det var väldigt lyckat och nu återstår de två största sektionerna, Norrköping och Linköping, där man vet att det finns jobb att göra för att få in fler målare och lackerare i förbundet.

Bra att avdelningarna hittar på kul grejer för medlemmarna under dessa i annars trista tider.

Gruppbild från sammankomsten
Nabil, Gradimir och Freddan från Sandå tar sig tid att titta in på burgare.