Sedan några år finns det judoinspirerade träningsprogrammet Judo4balance, som Målarnas facktidning berättat om tidigare.

Forskning från Högskolan Dalarna visar att Judo4Balance är en effektiv träningsform för att förebygga risken för fallolyckor och minska risken att skadas vid ett fall.

Vid online-träningen kopplar deltagarna upp sig digitalt från valfri plats och deltar i träningen. Hela träningen sker live och instruktören är med och leder passet och ger personlig återkoppling till deltagarna.

Instruktören är med och leder online-träningen och ger personlig återkoppling till deltagarna.

– Våra pilotgrupper som har testat konceptet uppskattar att det finns möjlighet till interaktion med både arbetskamrater och instruktör. Dessutom erbjuder denna typ av distansträning även möjlighet för företag som har kontor på olika orter att träna tillsammans, säger Karin Strömqvist Bååthe, projektledare på Svenska Judoförbundet.

Våra pilotgrupper uppskattar att det finns möjlighet till interaktion med både arbetskamrater och instruktör.

Karin Strömqvist Bååthe, Judoförbundet

Vid utomhusträningen finns en instruktör med på plats som leder passet men samarbetsövningarna har ersatts med individuella övningar och träningen sker utomhus istället för inne på företaget.

Både online-träningen och utomhusträningen finns tillgängliga från 1 mars. Intresseanmälan görs via Svenska Judoförbundets hemsida, judo.se.

Företag som är intresserade av att testa på träningen erbjuds prova-på-träning online.

Kostnadsfri träning

Alla företag med en kollektivavtalad försäkring hos Afa försäkring kan ansöka om kostnadsfri fallträning till arbetsplatsen.

Afas försäkringar är en del av kollektivavtalen, vilket innebär att 9 av 10 har försäkringen genom sitt jobb. Antalet platser är begränsat och urval sker löpande.

Läs mer här