Nu börjar denna avtalsperiods utläggningsförhandlingar lida mot sitt slut. Flera förtroendevalda har hjälpt till med förhandlingarna.

Leo Koivisto, som till vardags är MB-ombud på sitt måleriföretag, och Björn Lerntoft, som är förtroendevald, är två av de målare som har hjälpt till att förhandla lön på företag som inte själva har ett MB-ombud. 

Dags att organisera, ställa krav och se till att vi får den lön vi är förtjänta av!

Målarna, avd 3 väst

Björn Lerntoft är utöver detta uppdrag också regionalt skyddsombud. I rollen som RSO är han skyddsombud där företagen inte själva har.

Ett otroligt viktigt arbete som Björn är grym på.

– Jag tycker att alla målare kan ta ett ansvar att hjälpa till någon gång under sin tid som målare. Måste ju inte vara någon längre tid men ju fler som hjälps åt desto snabbare och enklare går allt jobb, säger Björn Lerntoft.

När frågan ställts till företagen vad de hade tänkt att ge oss målare för att vi tog ansvar och förlängde avtalen 7 månader så säger de nej, nej och nej. 

Det visar bara att när vi kollektivt inte sätter press för högre lön så får vi inte ett skit. Det spelar ingen roll hur snälla chefer vi har, hur duktiga vi är eller hur mycket vi producerat. 

Dags att organisera, ställa krav och se till att vi får den lön vi är förtjänta av!

Leo Koivisto

Leo Koivisto

Björn Lerntoft

Björn Lerntoft