Fack you podcast

Poddens omslagsbild: En retromikrofon mot en röd bakgrund
I Fack you podcast tar fackligt aktiva från IF Metall i Göteborgsområdet upp ämnen som arbetsrätt, arbetsmiljö, förhandlingsteknik, och psykologi.

De senaste avsnitten behandlar sådant som inhyrning och bemanning, hur Las fungerar i dag, i samma avsnitt diskuteras olika AD-domar och i ett tredje avsnitt får lyssnarna lära sig allt de behöver veta om mötesdemokrati.

Arbetets mening

LO har flera poddar. Bland andra ”Vad är arbetets mening?” där författaren och utredaren David Eklind Kloo och LO-utredaren Carola Löfstrand samtalar om arbetets mening, vad vi gör på jobbet, vad jobbet gör med oss, vår framtidstro samt välbefinnande och hälsa.

Utgångspunkten för samtalet är boken Arbetets mening som är skriven av David Eklind Kloo. 

Förhandlarna

Omslagsbilden till podden Förhandalarna. Två personer sitter och tittar på papper
Kommunal har en podd med namnet Förhandlarna.

Tidigare säsonger har dåvarande avtalssekreterare, Lenita Granlund och Johan Ingelskog (då chef för arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal) lett podden ihop.

Nu är det nuvarande avtalssekreterare Johan Ingelskog som bjuder in olika gäster till podden.

Några av de senaste avsnitten heter ”Hur Kommunal löser tvister och hur en förhandling går till”, ”Vad innebär en jämställd arbetsgivarpolitik?”, ”Medlingsinstitutet är arbetsmarnadens parterapeut” och ”Allt om Las-förhandlingen”.

Samhällsuppdraget

En annan av LO:s poddar heter Samhällsuppdraget där Rebecka Bohlin tillsammans med gäster vaskar fram ideologiska konfliktlinjer i vår tids brännande politiska frågor.

En podd baserad på boken Samhällsuppdraget: att tänka fackligt om makt, intressen och samverkan av LO-juristen Claes-Mikael Ståhl.

Ojämlikhet

En tredje podd från LO handlar om ojämlikhet. I åtta avsnitt intervjuas forskare och experter om Sveriges väg från världens mest jämlika land till dagens växande klyftor.

Poddserien bygger på LO:s jämlikhetsutredning.