– Målet var kollektivavtal och det har vi tecknat, så nu drar vi tillbaka alla varsel, säger Elektrikerförbundets förhandlingschef Mikael Pettersson.

– Det känns bra. Vi har haft långa och bra diskussioner nu under eftermiddagen där vi landade i att företaget valde att teckna för branschen gällande kollektivavtal, säger Mikael Pettersson.

Det var 2 juni som Elektrikerförbundet varslade Tema Elektro i Blentarp utanför Sjöbo om blockad och arbetsnedläggelse då företaget vägrat teckna kollektivavtal med förbundet.

Efter diskussioner med företaget beslutade förbundet att skjuta på varslet i flera omgångar, utan resultat. Då inget avtal ändå tecknades utlöstes varslet. Även Byggnads sympativarsel, som gällde från måndagsmorgonen utlöstes. Det gällde total arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete som utfördes av anställda inom Byggavtalet på en förskola där Tema Elektro är underentreprenör.

Även Målarna backade upp Elektrikerna med ett sympativarsel på samma förskola. Det skulle trätt i kraft den 23 augusti om inte Tema Elektro hade tecknat kollektivavtal.