I Målareförbundet finns många sektioner runt om i Sverige, en av dessa är Uppsala. Tidigare en egen avdelning men numera en stor och väldigt aktiv sektion med 472 medlemmar.

Den här fredagen före semestern har sektionsstyrelsen beslutat att bjuda alla medlemmar i Uppsala på hamburgare utanför Flügger färg. Stort tack till Flügger i Uppsala som ställde upp helhjärtat.

Vid den här butiken hämtar många målare sitt material och jag misstänker även att en del passar på att titta in i Fiskeredskapsbutiken vägg i vägg, då och då.

Stor uppslutning trots semester

Förutom hamburgare fanns den senaste informationen för medlemmarna och lite kul tävling på bordet. Bland annat att man kan anmäla sig till olika utbildningar nu när vi öppnar upp landet så sakta.

Nu i november planerar man att i Uppsala köra utbildningen Ditt avtal din lön, som är perfekt för dig som medlem. Ring Målarettan eller Tobias Lundblad och hör.

Gruppbild vid Målarnas banner

Tina Löfgren, Tobias Lundblad och Fredrik Lindbom ifrån styrelsen önskade alla Uppsalamålare glad sommar.

Joakim Sund, Micke Hellman och Nora Holmgren Sjöberg sitter vid ett bort utomhus

Joakim Sund, Micke Hellman och Nora Holmgren Sjöberg ifrån Lööws måleri tycker sektionens hamburger träff är kul.

Uppsalasektionen gjorde ett bra jobb med hamburgare till ett trettiofemtal målare som dök upp och ordförande Tobias Lundblad tyckte det var tämligen lyckat eftersom många medlemmar var på semester.

Kul att målarna som dök upp representerade flera olika företag i Uppsala. 

”Ska bli skitkul att åka ut till skolorna”

Målaren Nora Holmgren Sjöberg på Lööws måleri berättade att hon gått kurser i skolinformation för förbundet, där man berättar för eleverna om hur vårt yrke ser ut i praktiken.

Nora berättar vidare att det är skall bli skitkul att åka ut till skolorna och informera eleverna.

Målarskolorna i och kring Uppsala har en hel del tjejer på väg ut till företagen, säger Nora.