• Ring ring…Hej Stefan det är Målarnas facktidning som ringer och gratulerar till nya uppdraget, har du tid ett par minuter?

– Helt ok Robert!

Då kör vi!

Friar hellre än fäller i skogen

Stefan, som tidigare bodde i Linköping, flyttade tillbaks till Värmland och ett hus i Deje. Han lever idag med sambo, barn och en hund som heter Gizmo. På fritiden är det mycket skogen och jakt.

Stefan är tredje generationens jägare, så två veckor om året i oktober är det älgjakt och då är han som många andra jägare i Sverige inte tillgänglig. Han betonar att han hellre friar än fäller när han är ute i skogen.

Ställningar är ett problem

  • Vad betyder det här uppdraget för dig Stefan?  

– Det betyder mycket nu, vi får inte slarva bort chansen att förbättra arbetsmiljön för målarna. Människovärdet är viktigast av allt.

  • Vad tänker du sätta i gång med som RSO?  

– Först och främst så är det ställningar, där finns det ett behov. Vi behöver träffa och få målarna att tänka mer på om man gör på rätt sätt eller fel sätt ute på sin arbetsplats i arbetsmiljöarbetet.  Är du tveksam ring avdelningen så hjälper vi till, säger Stefan.

Hoppas på fler skyddsronder

Stefan hoppas på att det skall bli fler skyddsronder ute på företagen i avdelning 6 och att målarna hjälper till med att stå upp för en bra arbetsmiljö på sina arbetsplatser.

I framtiden hoppas Stefan att det blir fler nya skyddsombud ute bland målarna på firmorna.

En hälsning till Målarna ifrån RSO Stefan Lövstrand: Om du är osäker på om en ställning till exempel är byggd på rätt sätt, kontakta ett skyddsombud eller avdelning 6.

– Det finns i det här sammanhanget inga dumma frågor, ring. Ditt liv är mer värt än jobbet, hälsar Stefan Lövstrand.

Stefan Lövstrand arbetar med hörselkåpor på. Monterat över bilden är citatet: "Ditt liv är mer värt än jobbet"
– Ditt liv är mer värt än jobbet, säger Stefan Lövstrand, RSO i avd 6.