Den har samma flexibla sliphuvud, men gjord för att slipa med tvåhandsfattning. Tänkt för smala och trånga utrymmen som klädkammare, smala korridorer och små badrum där en lång giraff kan bli otymplig att slåss med.

Även Leros-S har dubbla sugpunkter vilket, enligt Mirka, ger en i princip dammfri slipning även i trånga utrymmen.

”Det magiska vibrationstalet”

Slip-plattan på 225 mm har en 5mm excenterrörelse och maskinen är 83 centimeter lång i sitt grundutförande, men kan faktiskt också förlängas.

Maskinen väger 3,2 kg och har en vibrationsnivå på 2,5 m/s2 vilket är det magiska talet som precis på gränsen ger ok för åtta timmars arbete innan det skadliga så kallade insatsvärdet överskrids. Inget att rekommendera dagligen under längre tid förstås. Varvhastigheten kan regleras mellan 4000-8000 varv/ min (rpm).