Du hittar Kollektivavtalskollen under Arbetsgivare i menyn på Målarnas hemsida, eller genom att klicka här.

– Äntligen finns det ett enkelt och bra sätt för de som söker arbete att enkelt kontrollera att det är ett seriöst företag som har kollektivavtal, säger Peter Sjöstrand, avtalssekreterare och vice ordförande i Målarna.

Ett kollektivavtal ökar chansen att villkoren på företaget är schyssta och för dig som gör praktik eller lärlingstid är det ett måste för att din utbildningstid ska räknas.

Bra om man vill anlita målare

Kollektivavtalen reglerar lön, arbetstidsförkortning, semester, pension och allt annat som rör anställningsförhållande på arbetsplatsen.

– Det är också ett bra sätt för de som vill anlita ett måleri- eller lackföretag att säkerställa att det är ett schysst företag som följer spelreglerna, det finns många som utger sig för att vara något de inte är. Målareförbundet tycker det ska vara lätt att göra rätt, det här är ett steg på vägen, säger Peter Sjöstrand.