Allt är politik, det går inte att komma ifrån. Eller ja allt kanske inte riktigt är politik, men jag tänker att i princip allt påverkas av politik på ett eller annat sätt.

Och det är svårt för mig att skriva en krönika utan att komma in på att det är val i år, till riksdag, region och kommun.

Jag vet och förstår att politik inte är det ni är mest intresserad att läsa om, men det här valet, precis som alla andra val, kommer påverka vår situation på våra arbetsplatser.

SD är ett arbetarfientligt parti

Det är ett faktum att Sverigedemokraterna har fått väldigt starkt fäste bland väljarna inom LO-yrken, även om nu den så kallade ”Magda-effekten” säkerligen lockat tillbaka några väljare till sossarna.

De är och kommer alltid vara ett arbetarfientligt parti som inte kommer att värna arbetarnas bästa, oavsett vad de säger.

Jenny Störvold

För mig, som arbetare, för det är jag faktiskt fortfarande trots alla mina fackliga uppdrag. Jag är fortfarande anställd och arbetar till och från på samma företag som jag började på efter att jag 2013 tog studenten.

I alla fall, för mig som arbetare så är det oerhört svårt att förstå varför man aktivt väljer att rösta på Sverigedemokraterna.

De är och kommer alltid vara ett arbetarfientligt parti som inte kommer att värna arbetarnas bästa, oavsett vad de säger.

Deras primära mål är och kommer alltid att vara att vilja stoppa invandringen och skapa segregation mellan folk och folk. Att förstora klyftorna mellan svenskar och icke svenskar.

Hur man nu ens kan definiera om någon annan är svensk eller inte? Så ska man vara krass, mellan svenskar och de som inte ser svenska ut. För är du från övriga Norden så är du välkommen.

De som redan har ska ha ännu mer, och de som inte har får slåss om det som bli över.

Jenny Störvold

Borgarna gör inget för vanligt folk

Sverigedemokraterna arbetar inte för bättre villkor eller högre löner, de säger att de gör det, men var gång det kommer till kritan och det ska röstas i riksdagen så röstar de emot det som de tidigare har sagt.

Och det faktum att de samarbetar med den borgerliga högern är bara ett ytterligare bevis på hur arbetarfientliga de är.

För den borgerliga högern gör ingenting för oss vanligt folk. De jobbar inte för att minska klyftorna mellan fattiga och rika, eller mellan stad och land.

De som redan har ska ha ännu mer, och de som inte har får slåss om det som bli över.

Ena sekunden säger de ’Givetvis vill vi höja pensionen’, för att sedan rösta emot det förslag som ligger i riksdagen.

Jenny Störvold

Röstar mot arbetarvänliga förslag

Din pension kommer inte höjas, din lön kommer inte att öka och dina villkor på arbetet kommer inte att förbättras om du röstar på Sverigedemokraterna.

För ena sekunden säger dom ”Givetvis vill vi höja pensionen för dom som behöver det allra mest”, för att sedan rösta emot det förslag som ligger i riksdagen.

Och på detta finns det gott om exempel.

Med detta vill jag försöka göra allt vad jag kan för att Sverigedemokraterna ska få så lite makt som möjligt och för att det också ska bli så, tänk efter lite längre än vad näsan räcker, gör ert val och rösta rött i höst.