Mycket står på spel. För så här är det: De högerkonservativas politik är rakt igenom usel för svenska arbetare. Den som inte är superrik har ingenting att hämta i det samhälle som Moderaterna vill skapa.

Valet handlar om vilken väg Sverige ska ta. Det handlar om bra pensioner för vanligt folk, ordning och reda på arbetsmarknaden och om en stark välfärd – för alla.

Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk.

Den svenska modellen

De urholkar kollektivavtalsmodellen. Dagens problem med arbetskraftsinvandring bottnar i Moderaternas liberala lag om arbetskraftsinvandring som de drev igenom 2008. Vem vet vad högerpartierna hittar på den här gången? Vi vill stoppa oseriösa arbetsgivares brutala utnyttjande av människor från andra länder och värna den svenska modellen. 

De vill att vinstuttagen i skolan ska fortsätta. De högerkonservativa har motsatt sig samtliga förslag som presenterats i riksdagen för att begränsa stora vinstuttag. Och när friskolemiljardären Peje Emilsson nyligen intervjuades i DN berättade han att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”. Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen. Vi går till val på att stoppa vinstjakten i svensk skola.

De röstade emot höjningen av garantipensionen för Sveriges fattigaste pensionärer. Samtliga högerkonservativa partier röstade emot att höja garantipensionen. Vi socialdemokrater fick med en rösts övervikt igenom en höjning som ger en miljon pensionärer upp till tusen kronor mer i månaden.

Ditt val

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta av har helt vanliga, hederliga jobb som förtjänar respekt och en bra arbetsmiljö. Belastningsskador i arbetet ska förebyggas och de regionala skyddsombudens viktiga roll värnas.

Den 11 september väljer du. Jag hoppas du väljer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Tillsammans med Målarna och hela LO ska vi jobba stenhårt – för vi vet att vårt Sverige kan bättre!