Här är några tips, speciellt utvalda för lackerare.

Bilverkstadspodden

Sceenshot från Bilverkstadspoddens hemsida.

Sveriges första, enda och (enligt sig själva) främsta podcast som gästas av hela fordonsbranschen. Michael Bergvall, SFVF, är värd för podden som nu är uppe i 80-talet avsnitt och som debatterar/ diskuterar allt från däck och verktyg, till plåtskador och, förstås, lackering.

Finns på Spotify, iTunes och andra ställen där poddar brukar finnas.

Lackeringsforum

Screenshot från Lackeringsforums framsida på Facebook.

Lackeringsforum är en privat grupp på Facebook där du blir medlem om du visar intresse. Här diskuteras allt som har med billackering att göra från amatör till yrkesfrågor. Mycket snack kring olika sprutor, verktyg och tekniker och nivån är hög.

Instagram

Screenshot från #Lackering på Instagram.

På Instagram räcker det att skriva in #lackering för att få närmare 12 000 sidor av varierande, men faktiskt ofta förvånansvärt hög kvalité.

Lackskola med ECG

Screenshot från Youtube

På Youtube finns Dual M TV. Gå in på deras spellistor så hittar du en som heter Lackskola med ECG. Där lär lackeraren Morgan Svennarp ut lackering och ger tips. Han driver företaget ECG Lack & Bilvård i Osby.


Har du fler tips på riktigt bra sidor? Hör av dig till redaktionen så förmedlar vi gärna så länge det håller sig till ämnet.