Multigun heter en ny fogpistol där du kan reglera kraftöverföringen till den massa du arbetar med. Fogmassor och lim varierar väldigt i tjockhet, för att inte tala om en tub som legat lite för kallt i bilen.

Pistolen har en steglös justering som kan varieras mellan 12 och 25 gånger ökad tryckkraft; Beroende på vilken massa, eller för all del hur starka nypor du har, ställer du vredet efter behov.

Pistolen ger tryckhjälp och du kan använda ett lätt handslag och spara muskelkraft.

Ergonomisk och balanserad

Med den här hjälpen kan du pröva dig fram till olika lösningar.

– För mjuka fogmassor kan du ställa inställningen på den lägsta nivån. Då kommer det ut mer fogmassa ur patronen per tryck, vilket ger färre tryckstopp på vägen och därmed en mycket smidigare applicering och lättare att få ett snyggt resultat, menar Lars Petter Bjaaland, kategorichef Relekta som säljer pistolen i Sverige.

Ergonomiskt grepp, låg vikt och balanserad är den också enligt Relekta. Passar alla typer av vanliga 290-310 ml lim- och fogpatroner.