Du kommer att få ett magasin i brevlådan, ett annat format med glättat omslag, en annan rytm i berättandet, mer kulörer, nya grafiska moment och andra typsnitt.

Det brukar alltid väcka reaktioner när förändringar görs. För många är det jobbigt när det är ovant, även om det är bra förändringar. Det här är en bra förändring. Jag är övertygad om att du kommer tycka detsamma.

Vi fortsätter att skriva om er arbetsmiljö, lönefrågor och arbetsvillkor.

Vi fortsätter att skriva om er arbetsmiljö, lönefrågor och arbetsvillkor. Vi fortsätter bevaka tvister och besöka era arbetsplatser. Vi lovar sidor med användbara tips som du kanske vill riva ur och sätta upp på anslagstavlan.

Med den nya formen vill vi locka till läsning av fackliga nyheter och inspirerande reportage från arbetsplatser.

Sveriges äldsta facktidning

Målareförbundet grundade sin tidning 1894 och vi är därmed Sveriges äldsta fackförbundstidning. Något att vara stolt över må jag säga.

Det talas mycket om att läsning av papperstidningar minskar, så varför satsar vi?

Läsarundersökningen visar att 77% av medlemmarna läser Målarnas facktidning.

Målarnas facktidning som papperstidning är viktig. Det visar flera undersökningar. Vår upplaga är cirka 16 000 exemplar men räckvidden är 31 000 personer enligt Overstos senaste mätning.

Det innebär att flera personer läser varje exemplar av tidningen.

Läsningen ökar

Mätningar över flera år visar också att läsningen av din facktidning ökat. Läsarundersökningen vi gjorde tillsammans med Axánd visar att 77% av medlemmarna läser Målarnas facktidning.

Jag hoppas att ännu fler lockas att öppna magasinet och att du som redan läser den får ännu större glädje.

Samtidigt fortsätter vi utveckla och satsa i våra digitala kanaler. På så sätt kan du hitta oss där du helst tar del av din facktidning. Vi finns i flera olika former: på webben, i sociala medier, nyhetsbrev och magasinet åtta gånger per år.

Hör gärna av dig och berättar vad du tycker. Eller tipsa vad vi ska skriva om.