• Emmelie Svensson, Årets Nordsjölärling. Foto: Helena Forsberg

Årets Nordsjölärling har utsetts. Hon heter Emmelie Svensson och imponerade på juryn med 493 poäng på sitt Gesällprov. Därtill ett fackligt engagemang och saken var klar.

Stipendiet som företaget Nordsjö instiftade till Målareförbundets 100-års firande delades ut under Förbundsmötet på Rönneberga. Svenska Målareförbundets ordförande Mikael Johansson konstaterade att det var ett smart drag av Nordsjö att ge en gåva som lever vidare på detta sätt.
Vid middagen på Förbundsmötet fick Emmelie Svensson ta emot blommor, en check på 18 000 kronor och hyllningar från samlade kollegor.
Nicklas Holmqvist, ombudsman på Förbundskontoret, berättar varför valet föll på just Emmelie bland de kandidater som avdelningarna nominerat:
– Hon hade ett väldigt bra betyg och ett stort fackligt engagemang. Hon är skyddsombud på företaget och försäkringsinformatör. Att hon tar sig an lärlingarna är viktigast av allt. Det visar att hon är beredd att föra kunskapen vidare.
– Det är därför jag står här. Tack vare mina kollegor som var beredda att lära mig yrket, säger Emmelie Svensson som tycker det är väldigt roligt att vara lärlingsansvarig.

I nästa nummer av Målarnas facktidning får du läsa mer om Emmelie Svensson som håller på att bygga hus i Lerum.