”Gravidbyxa målare zip-off” heter byxan som är tänkta att underlätta för fysiskt arbete så länge som möjligt under graviditeten.

Skrapfria målarbyxor helt i 4-vägssstretch med hängfickor fram, tumstocksficka, invändig telefonficka samt insticksfickor och plats för knäskydd i de förböjda benen. Tillverkad i 94 procent polyester och resten elastan.

Gravidanpassningen består av, förutom 4-vägsstretchen och en dampassform, att byxan har hög, värmande linning bak och en förhöjd mudd i midjan med resår upp till D-ring. Stretchpaneler i gren och även på knä och stuss.

Kan fås i storlek från XS upp till XXL. Utpriset ligger på cirka 1500 kronor plus moms, så se till att företaget står för notan.

– Kvinnor ska ha samma förutsättningar på sina arbetsplatser som män, säger Rose-Marie Näsström, produktutvecklare Blåkläder.

Härlig nyhet.