Avtal och prislista

Facket har kursen, avtal- och prislista. Gå en sådan och lär dig hur målarens huvudlönesystem fungerar. Där träffas målarna också över företagsgränser. Man lär sig och hjälper varandra.

Beställ mätning

Beställ mätning på Målerifaktas webb eller ring mätaren direkt, nybörjare får information.

Inloggning

Logga in med Bank id på Målerifakta.

Rätt arbetsbeskrivning

Rätt arbetsbeskrivning. Har arbetsgivaren inte lämnat en arbetsbeskrivning fyra dagar innan har målaren rätt att göra den själv. Du kan inte måla tre gånger om du ska måla två gånger.

Uppstartsmöte ska man ha innan ackordsarbete påbörjas. Med en skriftlig överenskommelse om ackordets omfattning och framkomlighet. Samtidig skall arbetsgivaren avlämna en arbetsbeskrivning.

Planera

Planeringen är väldigt viktig. Det går inte att stå och titta när färgen torkar. Det gäller att ha en plan när och hur momenten görs och att ha rätt grejer med sig.

Framkomlighet

Målaren måste kunna jobba rationellt utan saker och andra yrkesgrupper är i vägen. Vid förhinder får man förhandla om att gå på tidlön.

Håll isär

Det som inte är prissatt ska vara timtid. Målaren säljer sitt arbete och kunnande till företaget. Du ska vara prismedveten, på samma sätt som företaget är mot kunden. Allt extra jobb ska skrivas upp och anmälas till arbetsgivaren.

Håll arbetstiden

Håll arbetstiderna annars förlorar du pengar.