• Idoltema på målarnas Yrkes-SM. Foto: Tomas Nyberg

När Sveriges bästa målare ska utses testas nu ett nytt grepp. Temat är Idol och du som vill vara med och tävla ska senast på söndag skicka in en tre-minuters video där du presenterar dig själv och dina talanger för yrket.

Nyligen avgjordes Yrkes-VM där målaren Emil Eriksson tävlade för Sverige. Vägen dit gick genom att han kvalificerade sig till Målerilandslaget vid SM i måleri. Nästa SM kommer att äga rum den 25–27 april i Uppsala. Tävlingsmomenten är fri dekorationsmålning, tapetsering och bildöverföring. För att ha chansen att vara med där ska du göra följande:
Spela in en kort (max 3 minuter lång) ansökningsvideo där du berättar vad du heter, hur gammal du är, om du arbetar eller studerar för tillfället och varför just du vill bli Sveriges bästa unga målare. I din video ska du visa upp något som du gör eller har gjort inom måleri. Skicka videon till info@storstadmedieproduktion.se senast 3 december.

Om du blir antagen blir det casting 14-15 december i Stockholm där din yrkesskicklighet sätts på prov. All information om vägen till Yrkes-SM hittar du hos Måleribranschens yrkesnämnd.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se