• Foto: Pixabay. (Bilden har ingen anknytning till texten i artikeln).

Företaget No Problems Scaffolding, vars byggnadsställning rasade i Göteborg i februari, utesluts ur arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier. Det här rapporterar SVT Väst.

Orsaken till uteslutningen skall inte bero på ställningsraset, utan på att företaget brutit mot kollektivavtalet.

LÄS ÄVEN: Därför rasade byggnadsställningen i Göteborg.

– Företaget försöker kringgå de bestämmelser som man ska följa när man är medlem i Sveriges Byggindustrier och omfattas av kollektivavtal. Att kringgå avtalet leder snedvriden konkurrens, vilket gjort att vi fattat detta beslut, i samarbete med vår avtalspart, Byggnads. Mer än så kan vi inte säga i detta skede, säger Sveriges Byggindustriers förhandlingschef Mats Åkerlind till tidningen Byggnadsarbetaren.

LÄS ÄVEN: Stor byggnadsställning har rasat i Göteborg.

Byggnadsarbetaren har tidigare rapporterat om flera ställningsras där partnerföretag som tillhör No Problems Scaffolding byggt ställning. Den 19 juni inträffade ett ras i Skövde, i februari det uppmärksammade raset nära Avenyn i Göteborg, och dessförinnan i Örebro.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se