• Bild: Pixabay/Montage: Chris Smedbakken

Skåpbilen var lastad med epoxifärg, och när den kolliderade med en lastbil spreds stora mängder färg över E4:an. Ingen skadades allvarligt i olyckan, men vägen fick stängas av under den svåra saneringen, skriver Jnytt.

Det var på måndagsmorgonen som en lastbil och en skåpbil kolliderade på E4:an mellan Huskvarna och Gränna. Två personer var inblandade, men ingen av dem skadades allvarligt.

Olyckan resulterade dock i att skåpbilens last, bestående av stora mängder epoxifärg, rann ut över vägen. Under saneringen, som polisen beskriver Som en mardröm, tvingades man stänga av vägen för trafik.

– Den står emot det mesta. Man försökte spola först, men det var helt omöjligt, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn till Jnytt.

LÄS ÄVEN: Asbestlarm på förskola – barnen evakuerades

Skåpbilens förare, en man i 20-årsåldern, misstänks enligt polisen för brott, då han inte hållit tillräckligt stort avstånd till fordonet framför.

Avspärrningen hävdes under tisdagsmorgonen, men Trafikverket flaggade samtidigt för att det fortfarande kunde vara köer vid olycksplatsen i och med att saneringen fortfarande pågick.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se