• Bild: Pixabay (Fotot har inget samband med texten)

Transports fackliga företrädare flög business class och bodde på lyxhotell under konferensresan till Singapore, skriver Aftonbladet.

Aftonbladet uppmärksammar en av Transports konferensresor, som kostade medlemmarna cirka 600 000 kronor. Under resan, som gick till Singapore i oktober, flög samtliga tolv företrädare i business class för 25 000 kronor per person.

De ska även ha bott på ett femstjärnigt lyxhotell under vistelsen, för 210 000 kronor i åtta nätter. Det motsvarar cirka 2 200 kronor per person och natt.

– Jag tittade inte på priserna innan, det gjorde inte jag, säger förbundets ordförande Tommy Wreeth till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Transports ordförande avgick

Syftet med resan var att delta i en internationell kongress. Om restiden för en sådan resa överstiger fem timmar har företrädarna enligt förbundets reglementen rätt att flyga business class. Detta på grund av att de ska anlända till sin destination ”fräscha och utvilade” inför arbetet.

Flera av företrädarna reste dock dit en vecka i förväg för att semestra. En av dem stannade även kvar 17 dagar efter att kongressen avslutats.

LÄS ÄVEN: De anställda bjöds på fest – sedan varslades de

Enligt Aftonbladets uträkning skulle förbundet ha kunnat spara över 200 000 kronor om företrädarna istället flugit ekonomiklass – och över 100 000 kronor ytterligare om de dessutom valt ett billigare hotell.

Tommy Wreeth menar att resan bokats enligt gällande reglemente, men tillägger att förbundet kommer att titta på frågan.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se