Per-Arne Kjellström från avdelning 1, styrelsens ålderman har varit med och förändrat förbundet i grunden och den Mikael Johansson ringer när han behöver råd.

– Han har aldrig varit rädd att vara i opposition, vilket inte betyder att vara elak utan att man är rädd om organisationen man verkar i.

Åke Holmgren, avdelning 10, kommer från en del i landet som länge knutit näven i fickan för varför ska medlemmar i avdelning 10 betala mer än i andra delar av landet?

Åke Holmgren kom med i förbundsstyrelsen 2011 och fick vara med om förändringen av medlemsavgiften.

Han har rakryggad stått för att det beslutet har ”vi” tagit och inte skyllt på ”dom”, sånt som kännetecknar fackliga ledare.

Mikael Johansson

Ronny Johansson, avdelning 3, är den styrelseledamot som fick det tuffast att på hemmaplan stå upp för förbundets beslut om förändrad strejkrätt. 

– Men han har rakryggad stått för att det beslutet har ”vi” tagit och inte skyllt på ”dom”, sånt som kännetecknar fackliga ledare.

Mikael Johansson säger att han kommer att minnas Joakim Blomqvists envisa arbete att göra styrelsens arbete bättre och det som numer går under benämning ”göra en blomqvistare” vilket betyder att alltid avsluta med något positivt. Han är också en person som menar det han säger. 

Joakim Blomqvist