Vi är en organisation som har funnits genom flera världskrig, ekonomiska kriser, pandemier och hårda tider. Under dessa händelser har förbundet flera gånger varit på väg att upplösas, men valt att stå kvar på egna ben.

Alla förbund förlorar medlemmar. Det är inte unikt för Målareförbundet. Jag tror inte att det kommer att ändras av att lägga sig ned i graven och växa samman med Byggnads.

Jag tror att en av kandidaterna till uppdraget som förbundsordförande är lämpligast för det uppdraget, och hon kommer att göra skillnad om hon vinner.

Vi är en gammal organisation som har en kultur och ett sätt att vara som är utmanande att förändra. Men jag vet att det finns utgifter att kapa, arbetssätt som går att förändra och att om vi tillsammans, anställda, förtroendevalda och medlemmar jobbar för att få fler att gå med och upprätthålla löner och villkor så kommer Målareförbundet fortsatt vara det bästa för alla målare, lackerare och mätare i Sverige. Det kräver också en ledning som vågar, som kan och som vill.

Jag tror att en av kandidaterna till uppdraget som förbundsordförande är lämpligast för det uppdraget, och hon kommer att göra skillnad om hon vinner.

Det går inte att vända om när beslutet är taget om upplösning. Vi är inget fattigt förbund, vi har absolut råd att satsa på att vara kvar som eget förbund under två kongressperioder till utan att bli en tillplattad liten mask i LO-familjen.

Oavsett resultat under kongressen är jag övertygad om att alla som kämpar för fackliga rättigheter och arbetarnas bästa kommer att kunna ta i hand och gemensamt jobba för det alternativ som vinner. Ha det gott kamrater, jag ser fram emot en spännande kongress.