Nu är det klart vem som ska leda LO Mediehus, där nio redaktioner ingår. Det blir Unn Edberg, i dag vd för Vi Media och chefredaktör för tidningen Vi. 

– Det känns fantastiskt spännande. Det är enormt viktig journalistik som görs av de här tidningarna. En typ av journalistik som man inte ser i den allmänna nyhetsrapporteringen och som verkligen fyller en viktig funktion för arbetslivet, säger Unn Edberg. 

Vill nå ut bredare

Det var ett stort intresse för tjänsten, över 70 personer sökte den när den utlystes i augusti. Unn Edberg börjar nya jobbet senast 1 april nästa år. Då efterträder hon nuvarande vd Robert Jonsson, som lett mediehuset sedan starten 2015.

Unn Edberg vill bidra till att journalistiken i LO Mediehus når ut ännu bredare än i dag. 

– Kan vi experimentera för att hitta sätt så att medlemmar tar del av journalistiken i ännu högre grad och får en digital relation till sin tidning? Men också andra grupper som kan vara intressanta att nå ut till, allmänhet och opinionsbildare – en bredare krets, säger hon.

– Mitt jobb blir att skapa förutsättningar för samarbete och nya idéer och för ett härligt kreativt klimat i hela mediehuset. 

Mer om Unn Edberg

Unn Edberg är i dag vd för Vi Media och chefredaktör för tidningen Vi. 

Tidigare har hon haft ledande roller bland annat för tidningen Chef, Finansliv, Civilekonomen samt A4 text och form.

Hon har även varit ordförande för Sveriges Tidskrifter.

LO Mediehus startade sin verksamhet 2015. I dag är den totala räckvidden över 1 miljon läsare per månad digitalt och i print. Mediehuset består av titlarna Arbetet, Elektrikern, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren, Målarnas facktidning, Mål och Medel, Sekotidningen samt opinionssajten Nya Mitten.