Det var 1996 som hälsan satte stopp för hans yrkesliv och även mycket annat. 30 år som billackerare har satt sina spår. Stig Fredriksson har ständig värk och har inte kunnat arbeta sedan dess.

– Den tidens slipmaskiner var inte som idag. Det slet hårt på kroppen.

Han drabbades även av cancer och går fortfarande på kontroller. Läkarna var oroliga att han skulle drabbas av en propp vid operationen. Trots motgångarna har Stig glimten i ögat. Vi skojar och skrattar under intervjun. Han berättar att eftersom han bor i villa har han en del att sysselsätta sig med.

– Man får göra så mycket man klarar av för att få dagarna att gå.

Han har också en båt och en husvagn. Med husvagnen åker han gärna till västkusten på somrarna. Under 80-talet fiskade han men det klarar inte kroppen av idag.

Jag har levt fattigt i många år så det är välkommet.

Stig Fredriksson

Stig Fredriksson är en av Målareförbundets medlemmar som fick hjälp av Dan Nilsson att upptäcka att han fått för lite ersättning. Efter en omprövning är det nu klart att den månatliga ersättningen höjs och han får även retroaktivt det han förlorat.

– Jag har levt fattigt i många år så det är välkommet.
Han hade hellre sett att han fått rätt ersättning under åren som gått men är glad att det nu rättats till.

– Jag ska kontakta Skatteverket för att ta reda på hur jag gör för att undvika en skattesmäll nu när jag får hela summan samtidigt.

  • Stig Fredriksson får ersättning som han skulle haft för många år sedan. Foto: Charlotta Ottinger

  • Foto: Charlotta Ottinger

  • Foto: Charlotta Ottinger

  • Foto: Charlotta Ottinger