• Britta Spencer tog guldmedalj i Måleri-NM 2018. Foto: Sara Idre/MYN Pressbild

Britta Spencer från Stockholm är Nordens bästa målare. Det stod klart efter de Nordiska mästerskapen som nyligen avgjordes i Helsingfors.

Fem finalister från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island gjorde den 8 september upp om mästartiteln Nordens bästa målare på köpcentret Kamppi i Helsingfors. Bland denna elitsamling fanns Britta Spencer från Bromma, som till vardags arbetar som målare hos Stadsmålarna i Stockholm.

LÄS ÄVEN: TV: Följ med på Yrkes-SM 2018

Kampen var jämn, och när färgdammet väl lagt sig stod det klart att tre av finalisterna var lika skickliga. Britta Spencer var en av dessa, och fick dela prispallens topp med Ewelina Sekow från Norge och Nadia Lykke Andersson från Danmark.

– Det känns jätteroligt att vinna, även om jag fick dela på priset med mina två kollegor från Norge och Danmark. Det här hade jag inte trott! Jag är nöjd med min insats, säger Britta Spencer i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Anna Widholm och Elin Larsson tog hem SM-guldet

Hon kammade tidigare i våras även hem silverplaceringen i Måleri-SM, och är en del av det svenska Målerilandslaget.

I augusti 2019 går WorldSkills på VM i ryska Kazan av stapeln, och Britta Spencer är en av landslagsmedlemmarna som kan komma att få tävla där.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se