Tomas Nyberg

”Min kollega Tomas Nyberg har inte möjlighet att följa med och det blir en stor saknad. Inte bara för mig utan också för många av läsarna vågar jag påstå”, skriver tidningens redaktör Helena Forsberg.

Det här är det sista numret av Målarnas facktidning som görs av Dala-Demokratens redaktion. Vi fick uppdraget 2013 då förbundet behövde en ny leverantör och samtidigt såg möjligheten att tillsammans med Elektrikerförbundet stödja den sällsynta företeelsen av fri socialdemokratiskt media.

Vårt uppdrag har inneburit en affär som gett Dala-Demokraten en extra inkomst för att göra sin journalistik. För oss som gjort Målarnas facktidning innebar det ett nytt, spännande uppdrag som vi tyckt varit väldigt roligt.

LÄS ÄVEN: Målarnas Facktidning går över till LO Mediehus – oklar framtid för journalisterna

När nu båda förbunden tagit beslutet att istället gå med i LO mediehus har vi erbjudits att följa med. Jag kommer att fortsätta som redaktör och ansvarig utgivare, från årsskiftet anställd av LO mediehus. Det kommer innebära nya utmaningar men också nya möjligheter. Jag får nya kollegor på redaktionen i Stockholm.

Men min kollega Tomas Nyberg har inte möjlighet att följa med och det blir en stor saknad. Inte bara för mig utan också för många av läsarna vågar jag påstå.

LÄS ÄVEN: 2013: Målarnas Facktidning har fått ny redaktion

Tomas har varit tidningens fotograf och redigerare. Han fanns med från starten och har varit en stor del i att forma tidningen. För mig som redaktör har det varit en trygghet att ha en sån insatt och engagerad person vid min sida.

Många av er har träffat Tomas runt om i landet. Dessa reportageresor som han kallade för bränslet i arbetet såg han fram emot och med stort hjärta fångade han människorna vi mötte på bild.

Det låter som jag skriver en dödsruna, men så är det inte. Tomas har sin anställning kvar på Dala-Demokraten där han kommer att arbeta som skrivande och fotograferande journalist.

Jag har förhoppningar om att det kanske även i framtiden finns tillfällen då vi kan återse honom som frilansande fotograf i Målarnas facktidning.