• Bild: Pixabay

Paret blev osams med målaren de anlitat och vägrade betala en extra faktura. Då hotades de med att Hells Angels skulle bränna ned huset, och mannen misshandlades av tre inkräktare i parets hem. Nu döms målarens bror till två och ett halvt år fängelse, skriver Expressen.

Målaren arbetade oprofessionellt, drog ut på tiden och blev aldrig klar med jobbet. Underarbetet var dåligt och en fondtapet hade förstörts med vatten.

När villans ägare, ett par i 45-årsåldern, ställde ett ultimatum blev målaren aggressiv och sade upp sig själv. Paret anlitade en annan firma, men fick ändå en extra faktura från den uppsagde målaren.

När de vägrade betala började problemen på allvar.

LÄS ÄVEN: Byggföretagare rånad och skjuten – två anställda får fängelse

Målarens bror, som under en period arbetat i hans firma, kontaktade parets son och hotade med att Hells Angels skulle komma och driva in skulden. Brodern krävde att paret skulle betala 50 000 kronor innan veckan var slut.

Några veckor före jul tvingade sig sedan tre män in i familjens hem. De slog ned mannen och hotade med att Hells Angels skulle bränna ned huset. De krävde först 100 000 kronor, men höjde sedan beloppet till 150 000 kronor.

Under överfallet nämnde en av angriparna att han var den förste målarens bror. När inkräktarna gett sig av gjorde mannen en polisanmälan. Målarens bror kunde gripas redan dagen därpå.

LÄS ÄVEN: Hantverkare skulle fixa avloppet – hölls inlåst i två timmar

Händelserna inträffade under 2017. I tisdags dömdes målarens bror i Helsingborgs tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för försök till grov utpressning och övergrepp i rättssak.

Det finns inga bevis för att målaren själv skulle ha varit inblandad i brotten.

Efter det som hänt har paret mått så dåligt att de nu bestämt sig för att sälja huset.

Chris Smedbakken
chris.smedbakken@lomediehus.se