• Bild: Marvin Esteve/Unsplash (Bilden har inget samband med texten)

En man omkom under lördagen efter ett fall från åttonde våningen på en byggarbetsplats i Solna. Händelsen var den tredje konstaterade arbetsplatsolycka med dödlig utgång att inträffa under samma vecka.

Olyckan inträffade vid lunchtid på lördagen. En montör på en byggarbetsplats i Solna omkom efter ett fall från åttonde våningen, i samband med sitt arbete på bygget. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han inte ha haft någon säkerhetslina.

– Han fördes till sjukhus med ambulans och konstaterades senare avliden där, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Christoffer Sehlstedt till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Ung man klämdes till döds på betongfabrik

Mannen arbetade hos en underentreprenör till MVB Öst AB.

– Det är ett mysterium att en sådan här tragisk olycka kan ske. Både vi och underentreprenören har ett högt säkerhetsmedvetande, säger MVB Öst AB:s vd Per Ununger till SVT.

Den omkomne var utländsk medborgare, men stationerad i Sverige. Under söndagen meddelade polisen att mannen identifierats, rapporterar Sveriges Radio. Polisen tar nu hjälp av utländska myndigheter för att underrätta de anhöriga.

En utredning om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död har inletts.

LÄS ÄVEN: Man avliden efter arbetsplatsolycka i Lycksele

Händelsen var den tredje konstaterade arbetsplatsolyckan med dödlig utgång som inträffade under samma vecka i maj.

Tisdagen innan avled en man till följd av en olycka på en verkstad i Lycksele. På fredagen samma vecka omkom sedan en ung man efter en olycka på en betongindustri utanför Lund.

Troligtvis kommer även en fjärde olycka, där en bergsguide under fredagen avled efter att ha fallit ned från ett stup väster om Abisko, att tillföras statistiken.

Sammanlagt har nu minst 24 personer mist livet på sina arbeten i år.