• Bild: Pixabay (Bilden har inget samband med texten)

En ung man avled under torsdagen efter en arbetsplatsolycka på en industri utanför Lund. En anmälan om arbetsmiljöbrott samt vållande till annans död har upprättats, skriver Kvällsposten.

Detta är den andra dödliga arbetsplatsolycka som inträffar denna vecka.

Det var vid 16.30-tiden på torsdagseftermiddagen som olyckan inträffade på en betongindustri i Södra Sandby, Lunds kommun. En man i 20-årsåldern ska ha klämts under ett betongblock och skadats allvarligt. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Han var loss när vi kom fram så vi behövde inte ingripa för att få bort stenen, säger räddningstjänstens inre befäl Mats Steer till Kvällsposten.

Den skadade fördes till sjukhus i ambulans, men vid 20.30-tiden på kvällen meddelade polisen att hans liv inte gått att rädda.

LÄS ÄVEN: Mars 2019: Tolv döda på jobbet i år – nu reagerar ministrarna

En anmälan om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död har upprättats. Polisen vill i nuläget inte gå närmare in på exakt hur olyckan gått till.

– Utredningen leds av åklagare som misstänker att någon åsidosatt arbetsmiljöfrågan samt att någons underlåtenhet orsakat mannens död, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till Kvällsposten.

Detta är årets 23:e arbetsrelaterade dödsfall, och den andra dödliga arbetsplatsolycka som inträffar denna vecka.