Att pulverblanda med visp är ett dammigt moment som inte bara försämrar arbetsmiljön just vid blandandet; Kvarts- och partikeldamm hamnar slutligen på golvet och riskerar att virvla upp så länge det finns kvar.

Blanda utomhus är förstås att föredra, men ’pusten’ som blir när du tömmer säcken i hink är ju som bekant svår att undvika.

Kläms fast på hinkens kant

Men nu har Festool släppt ett dammsugartillbehör som kan minska eller ta bort dammet vid arbetsmomentet; Utsugsklämma kallas den här mojängen som kläms fast på hinkens kant och passar till både 27 mm och 36 mm dammsugarslang.

Använd med dammsugare både när du häller i torrvaran och när du vispar. Klämman är hyfsat smal och hänger på kanten vilket gör att du ser din blandning och kan fylla på vatten eller pulver efter behov med klämman på plats.

Ett tips är att hälla i vattnet först, då står hinken stadigare om dammsugarslangen är stel och vill flytta hinken.

Kostar en dryg femhundring och utan att ha använt den känns det lika enkelt som genialt faktiskt.

Vissa saker borde varit uppfunna för länge sedan. Det slås man av allt för ofta inom byggsvängen där arbetsmiljön så ofta är ett problem.