Det handlar om inspacklad hörnlist/ skydd till gipsväggar som via maskinen förses med lagom mängd fästspackel på insidan. 

Listen ligger på rulle och du programmerar maskinen med den längd du vill ha. Ett knapptryck och No-Coat Pro rullar ut rätt längd färdigvikt och med ”lagom” spackel på insidan.

Den klipper remsan som sedan är färdig för montering. 

Spara upp till tio längdmått

I princip kan du mata ut vilka längder du vill, men allt för långa blir förstås svårhanterade. Men då remsan efter vikning är styv är längder till ”normal” takhöjd (2,40-2,60) inga problem om du är med och tar emot remsan, enligt Dala-Pro:s säljare.

Du kan spara upp till tio olika längdmått för att slippa skriva in hela måtten varje gång, och maskinen kan också styras med en fjärrkontroll.

Det tar visserligen bara några sekunder att rulla ut en remsa, men i princip kan du trycka i gång den proceduren medan du fäster upp den förra. 

Priset ännu inte klart

No-Coat Pro är en amerikansk maskin som Dala-Pro blir återförsäljare på i Sverige och som kommer under året eller möjligen under -23 beroende på utvecklingen kring diverse materialbrister i världen.

Priset var inte klart än, men det tippade prisläget innebär att den troligtvis blir det något för hyrbolagen samt större firmor/ projekt.