Verktygsjätten Toughbuilt är tämligen okända för den svenska publiken. Men den amerikanska tillverkaren är stora på sin kontinent, både nord-, syd- och mellanamerika och har nu börjat etablera sig i Europa.

Först ut var Storbritannien sedan ett par år och på Nordbyggmässan premiärvisades deras prylar för svenska hantverkare.

En rolig finess

Scraper utility knife är en rakbladskniv/ mattkniv med vanlig ”knapp” att skjuta fram bladet som med ett klick låser i fastläge.

Men här finns en rolig finess; När du trycker och skjuter knappen framåt en gång till vänder, eller ”flippar”, rakbladet till tvärläge och du får en skrapa. Tryck och skjut igen och bladet vänder tillbaka i skärläge.

Fiffig lösning och med en burköppnare i bakkant på kniven känns den genomtänkt.

Multiverktyget med en kniv utfälld.

Med enhandsfattning kan rakbladet skifta från kniv till skrapa.

Multiverktyget med en skrapa utfälld.

Tryck in låsknappen igen och skjut framåt så flippar bladet tillbaks.

Bälten, väskor och knäskydd

Mobila verktygslösningar med bälten och väskor är de också stora på.

ClipTech heter deras klickfäste som passar till ett 50-tal produkter av fickor, krokar och hållare med mera; Fäst i verktygsbältet och byt fickor efter vilket arbetsmoment du ska göra, eller sätt ett fäste på stegen som du kan hänga maskinen på.

Toughbuilt visade också ett stort sortiment för både olika knän och arbetsuppgifter; Platta, skålade, korta, ledade, långa, tjocka, tunna, hela, delade… ja, ett 25-tal modeller visades upp på mässan. 

Robusta grejor överlag känns det som och Toughbuilt utlovar 25 års garanti på det mesta i sortimentet, inklusive ovan nämnda kniv.

En samling knäskydd
Det finns inga skäl till att inte skydda knäna längre på grund av att ”inga passande modeller” finns. Toughbuilt lanserar ett stort utbud i Sverige.