”Vänstersidan av politiken är folkets politik. Det är folket som har skapat den och fortsätter att forma den. Vi har makten och ska inte sluta hålla taget”, skriver Stefan Lövstrand.

Jag tänker till och blickar bakåt i tiden. Blundar och funderar men utan att jag försöker söka mig bort från verkligheten. Utan den finns kvar.

Verkligheten är den att vi som är människor som står för våra rättigheter i denna värld, är hotade!

Hotade av de som vill rasera tron på mänskliga värdegrunder.

Varför jag talar ut om detta, är att plötsligt verkar det vara ”okej” att säga saker som att människor är landsförrädare för dess tro. Offer från Utöya-massakern, där 69 människor mördades av terroristen Anders Behring-Breivik, blir idag kallade för förrädare och mordhotas till och med.

Tidsaspekten verkar ha gjort att monstren tränger fram ur mörkren.

Dom som tror på ett samhälle byggt på samarbete och gemenskap, inte förtryck och diktatur.

Samma sak som att svenska socialdemokrater eller vänsterpartister förtrycks, hotas eller liknande av mörka högerkrafter. Historiskt börjar jag undra om inte det är för likt det Sydamerika som höll sig framme främst under 60- och 70-talet, när fascistoida ledare och diktaturer förde en våldsam och mordisk jakt på de politiska motståndare som höll sig till vänster om den politiska skalan.

Chile, Brasilien och Argentina är alla exempel på den typen av folkmord som man utförde, även om termen folkmord kanske inte faller in till 100 procent.

Dessa högerkrafter ser inte den politiska vänstern som någonting annat än föraktfull, förrädisk eller rent av ”farlig”. Trots att det är vänsterpolitik som byggt vårt samhälle.

 

Vi har redan sett hur nationalsocialismen tar sitt uttryck och öppet talar om hatet mot etablissemanget, att samhället ska ”rensas” från de som är ett hot eller som är landsförrädare.

Att öppet tala om att hänga politiker … någonting som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

De tror inte på demokrati.

De tror på den för att utnyttja den till sitt eget syfte.

Högern har aldrig varit en vän av folket, även om de utger sig för att vara det.

A-kassa. Föräldraförsäkring. Kollektivavtal.

Allt är arbetarnas politik med ursprung från vänster. För vänstersidan av politiken är folkets politik. Det är folket som har skapat den och fortsätter att forma den. Vi har makten och ska inte sluta hålla taget.

För att citera Edward Burke:

Det enda som behövs för att det onda ska triumfera är att goda män inte gör någonting


LÄS ÄVEN:

1 maj: Arbetarrörelsen tog tillbaka sin dag från nazisterna

Sverigedemokrater blir av med fackliga förtroendeuppdrag

Utbildningsresa till Auschwitz – mot rasism och för demokrati