– Den ska ge samma kundupplevelse som i butik både vad gäller färg och non-paint produkter.

Det säger Heli Ekman, Brand manager i Norden för proffsdelen av Nordsjö. Och just Norden är först ut i den här satsningen.

– Ja, vi startade med en pilotversion i Danmark april 2018. Det slog väl ut direkt så ett halvår senare drog vi i gång i både Sverige och Norge.

Nordsjö Professional Shop är en e-handelsplattform anpassad för proffsmålaren. Med ett konto läggs respektive avtalspriser in och du kan beställa ur hela inom- och utomhussortimentet, totalt mer är 1000 artiklar med färg, verktyg, spackel och tillbehör.

Det du beställer kan kopplas till ett eget projekt/ ordernummer och du kan alltså samla fakturor, färg, kulörer och annan info inom respektive projekt.

Du beställer via funktionen Click & Collect och kan hämta dina varor två timmar senare i den butik du valt, alternativt få varorna levererade till företaget eller arbetsplatsen. Beställ före 09.00 så ska grejorna komma samma dag, lovar Nordsjö.

Beställ före 09.00 så ska grejorna komma samma dag, lovar Nordsjö.

– Det spar tid och blir mindre stressigt menar vi, och ger en total överblick på ekonomin. En del företag ger sina revisorer tillgång till programmet, säger Heli Ekman.

Du kan också lägga in favoritlistor på produkter du gärna köper, snabbåtkomst till återkommande beställningar och produktblad. 

Heli Ekman, Brand manager i Norden för proffsdelen av Nordsjö.

Men hur mycket användning och information du får är upp till din chef: Olika användarkonton kan förses med olika behörighet och begränsningar kring vad och hur man får handla eller har tillgång till.

Det går att sätta beloppsgränser och/ eller att varje beställning måste godkännas digitalt av arbetsledare innan den behandlas.

Shopen är en webbsida, men använder du också Nordsjös nya Expert App kommer du åt mer tekniska roligheter: Kulörkollektioner, säkerhetsdatablad, färgkalkylator och matchnings- och visualiseringsverktyg för att byta färgval på en fotograferad vägg. 

Nordsjö är först ut med den här varianten, men fler av de större leverantörerna är på väg att bygga ut sina tjänster.