Jag tycker vi inom målarna borde bilda ett manligt nätverk för ökad jämställdhet. Många kvinnliga målare mår dåligt när dom går dom till jobbet för att dom inte behandlas med samma neutralitet som män.

Många gånger behandlas kvinnor som ett sexobjekt istället för som målare och en del behandlas som om dom inte kan utföra jobbet eftersom dom är kvinnor.

Jag tänker skriva en motion om att Målareförbundet bör bilda manliga nätverk för ökad jämställdhet.

Nisse Lindblom

Sverige ses som ett av världens mest jämställda länder och ändå går en del kvinnor till jobbet som målare med en klump i magen för att dom är rädda att dom skall behandlas sämre för att dom är kvinnor.

Så vi män behöver ställa upp och tala om för män och kvinnor att så kan vi inte ha det.

Jag tänker skriva en motion om att Målareförbundet bör bilda manliga nätverk för ökad jämställdhet, men jag uppmanar även dig som tycker det är viktigt att göra det för det är bra om det kommer från många håll.

Ett manligt nätverk bör driva jämställdhetsfrågor i sin avdelning, och vara ett stöd för sina kvinnliga kollegor.